TIETOA MEISTÄ

VIE - Rakennus Oy:n taustat ulottuvat 1960-luvulle asti.


1960-LUKU

Perustava yhtiökokous pidettiin 21.03.1967 Espoon Lintuvaarassa.

Yhtiö sai nimekseen Rakennusliike Olavi Töllinen Oy, toimialana rakennusurakointi ja toimitusjohtajana Olavi Töllinen. Toiminta alkoi välittömästi, yhtiö sai kahden omakotitalon rakennusurakat. Toiminta laajeni nopeasti. Ensimmäisen huoltoasemaurakan yhtiö sai 1968. Tällöin toimittiin pääurakoitsijan roolissa.

1970-LUKU

Toiminnan vakiinnuttua ja liikesuhteiden kehittymisen myötä lisääntyivät myös rakennettavat kohteet. 1971 yhtiö sai rakennettavaksi Järvenpään maatalouskoulun. 70 - luvun laman aikaan yhtiö keskittyi pientalorakentamiseen, joissa ei käytetty betonielementtejä. 1974 alkoi ensimmäinen puhelinkeskusurakka, näitä pääurakoitsijana suoritettuja kohteita oli 11 kappaletta.

1980-LUKU

Ostettiin tontteja, joille rakennettiin omakoti - ja rivitaloja myytäväksi. 1985 sukuyritys vaihtoi jatkajaa ja pääelinkeinoa. Uudet yrittäjät olivat Vesa I. Engman, hänen vaimonsa ja kolme poikaa.

Uusi elinkeino oli erikoistua elementtiasennukseen ja keskittyä mahdollisimman haasteellisiin tehtäviin, joista Vesa saikin "kylillä" tittelin nimeltä Erittäin vaikeiden projektien päällikkö.

Ensimmäinen iso kohde oli Vantaalla sijaitseva Tikkurilan Asemakeskus, jossa sijaitsee esimerkiksi Metsähallituksen pääkonttori. Samalla se oli ensimmäinen Suomessa sijaitseva täysin teräsrunkoinen suuri rakennus.

1990-LUKU

Tällä pankkikriisin vuosikymmenellä päästiin asentamaan uuden suomalaisen veturin Nokian toimisto ja tuotantorakennuksia.

Muita suuria asennuksia olivat muun muassa paperitehtaiden rungot.

2000-LUKU

Siirryttiin uudelle vuosituhannelle ja oli aika vaihtaa viestikapulaa. Operatiiviseen johtoon siirtyi Janne Engman ja Mikko Engman.

Elementtiasennus on säilynyt tärkeänä osana osaamista, mutta elementtiasennuksen ohella myyntiin rakennetaan myös teollisuushalleja, pientaloja ja hirsihuviloita.

2010-LUKU

Vuoden 2011 lopussa yhtiössä toteutettiin sukupolvenvaihdos, jossa yhtiön johtoon asettuivat Mikko 

Engman toimitusjohtajan ja Janne Engman hallituksen puheenjohtajan rooleissa. 

Lähestyttäessä 2020-lukua VIE- Rakennus Oy on asentanut kohta viisisataa kohdetta ympäri Suomen.